Вонреден програмски надзор врз ТВ Телма

image_pdfimage_print

Скопје, 30 април 2020г. – По добиена претставка од физичко лице, извршен е вонреден програмски надзор врз програмата на ТВ Телма, за почитувањето на обврските за заштита на малолетната публика.


При надзорот е констатирано дека на 17, 18 и на 20 април, играните филмови „Соба со пијано“ и „Три дена во септември“ беа погрешно категоризирани и означени како програма од втора категорија (8+), и беа емитувани во несоодветни временски периоди од деноноќието – првоспоменатиот пред 22 часот, второспоменатиот пред 20 часот.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на линкот:

ТВ Телма (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 29.04.2020Accessibility

Accessibility