Усвоена Методологијата за мониторинг на изборното медиумско претставување и две Упатства за ППР

image_pdfimage_print

Скопје, 15 јуни 2020 година – На денешната 22-ра седница за 2020 година, Советот на Агенцијата усвои три подзаконски акти коишто се однесуваат на изборното медиумско претставување на радиодифузерите, и тоа:

Пред да бидат усвоени подзаконските акти, беше отворена јавна расправа на која беа повикани сите заинтересирани страни да достават забелешки, мислења и предлози.Accessibility

Accessibility