Редовен административен надзор врз 5 национални телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 06 јули 2020 година – За обврските за објава на импресум, информации коишто треба да се направат достапни на корисниците и за објава на идентификација на радиодифузерот, редовен административен надзор е извршен врз Алфа ТВ, ТВ Канал 5, ТВ Сител, ТВ Алсат-М и ТВ Телма.

При надзорот не се констатирани прекршувања.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

ТВ Алфа –  (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 06.07.2020

ТВ Канал 5 – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 06.07.2020

ТВ Сител – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 06.07.2020

ТВ Алсат – М – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 06.07.2020

ТВ Телма – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 06.07.2020Accessibility

Accessibility