Извршен контролен програмски надзор врз ДРИМ САТ ИПТВ и ПЕТ НЕТ

image_pdfimage_print

Скопје, 07 јули 2020г. – Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз кабелските оператори ДРИМ САТ ИПТВ од с. Чегране Гостивр и ПЕТ НЕТ од Гевгелија за да се утврди дали истите постапиле по Решенијата за јавно опоменување и за исклучување на реемитувањето на програмските сервиси, упатени заради реемитување програмски сервиси кои не се регистрирани во Агенцијата.

Со контролниот надзор констатирано е дека кабелските оператори постапиле согласно одребите од ЗААВМУ.

Извештаите се достапни на следните линкови:

ДРИМ САТ ИПТВ – (член 141 од ЗААВМУ) – 07.07.2020

ПЕТ НЕТ – (член 141 од ЗААВМУ) – 07.07.2020Accessibility

Accessibility