Контролен програмски надзор врз ТВ Сител

image_pdfimage_print

Скопје, 10 јули 2020г. –  Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз ТВ Сител од Скопје, за да утврди дали радиодифузерот постапил по Решението за преземање меркa јавна опомена, упатена заради непочитување на обврските за заштита на малолетната публика од содржини кои би можеле да им наштетат на нивниот физички, психички и морален развој.

Надзорот покажа дека горенаведениот радиодифузер во целост постапил по решението за изрекување мерка јавна опомена.

Извештајот од спроведениот надзор е достапен на следниот линк:

ТВ Сител – (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 10.07.2020Accessibility

Accessibility