Усвоено Упатство за платеното политичко рекламирање за Локалните избори 2021

image_pdfimage_print

Скопје, 21 септември 2021– Советот на Агенцијата на денешната 27-ма седница, усвои Упатство за платеното политичко рекламирање за Локалните избори 2021.

Во него се утврдува начинот на примена на членот 75-ѓ ставови 1 и 2 од Изборниот законик за Локалните избори за членови на советите на општините и советот на Град Скопје и за градоначалници на општините и градоначалник на Градот Скопје, со цел да се обезбедат прецизни правила за дозволеното времетраење на платеното политичко рекламирање на реален час емитувана програма кај радијата и телевизиите.

Упатството за платеното политичко рекламирање за Локалните избори 2021 година е достапно на следниот линк.Accessibility

Accessibility