Контролен програмски надзор врз операторот Пет Нет

image_pdfimage_print

Скопје, 09 февруари 2022 – Врз операторот на јавна електронска комуникациска мрежа Пет Нет од Гевгелија, Агенцијата изврши контролен програмски надзор за да утврди дали е постапено по претходно изречената мерка јавна опомена, упатена заради реемитување на програмски сервиси кои не регистрирани во Агенцијата.

Надзорот покажа дека операторот во целост постапил по претходно изречената мерка.

Извештајот од контролниот програмски надзор е достапен на следниот линк:

Пет Нет – (член 141 од ЗААВМУ) – 08.02.2022Accessibility

Accessibility