Редовен програмски надзор врз четири ОЈЕКМ

image_pdfimage_print

Скопје, 23 март 2022 – За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз операторите Роби, КДС Кабел Нет, Скрембл и Траншпед Трејд. При надзорот не се констатирани прекршувања.

Извештаите се достапни на следните линкови:

Роби – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 23.03.2022 
КДС Кабел Нет – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 22.03.2022
Скрембл – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 22.03.2022
Траншпед Трејд – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 22.03.2022Accessibility

Accessibility