Редовен програмски надзор врз 5 национални телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 8 април 2022г. – За обврските за употреба на јазикот во програмите, дневно емитување најмалку 12 часа програма на телевизијата и дневно емитување најмалку 30% изворно создадена како македонски аудио или аудиовизуелни дела, редовен програмски надзор е извршен врз ТВ Алфа, ТВ Алсат – М, ТВ Канал 5, ТВ Телма и ТВ Сител.

При надзорот не се констатирани прекршувања на обврските од ЗААВМУ.

Извештаите се достапни на следните линкови:

ТВ Алфа – (член 64, член 90, член 92 ставови 1 и 3 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Алсат – М – (член 64, член 90, член 92 ставови 1 и 3 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Канал 5 – (член 64, член 90, член 92 ставови 1 и 3 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Телма – (член 64, член 90, член 92 ставови 1 и 3 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Сител – (член 64, член 90, член 92 ставови 1 и 3 од ЗААВМУ) – 08.04.2022Accessibility

Accessibility