Редовен програмски надзор врз операторите Каблекалл и Мултимедиа-Нет

image_pdfimage_print

Скопје, 13 април 2022 – За обврските според кои операторите на ЈЕКМ се должни во програмскиот пакет кој го реемитуваат задолжително и бесплатно да се содржани програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз операторите Каблекалл од Кичево и Мултимедиа-Нет од Скопје.

При надзорот не се констатирани прекршувања на обврските од ЗААВМУ.

Извештаите се достапни на следните линкови:

Каблекалл – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 12.04.2022

Каблекалл – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 12.04.2022

Мултимедиа-Нет – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 12.04.2022

Мултимедиа-Нет – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 12.04.2022Accessibility

Accessibility