Контролен програмски надзор врз ТВ Канал 5

image_pdfimage_print

Скопје, 17 мај 2022г. –  Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз ТВ Канал 5 за да утврди дали радиодифузерот постапил по Решението за преземање меркa јавна опомена, упатена заради непочитување на обврската за прикриени аудиовизуелни комерцијални комуникации.

Надзорот покажа дека радиодифузерот постапис согласно законската обврска.

Извештајот може да се преземе на следниот линк:

ТВ Канал 5 (член 53 став 2 од ЗААВМУ) – 13.05.2022Accessibility

Accessibility