Контролен програмски надзор врз ТВ Компани 21-М

image_pdfimage_print

Скопје, 14.08.2019 – Врз ТВ Компани 21-M од Скопје, извршен е контролен програмски надзор за обврската за дневно емитување 30% програма изворно создадена како македонски аудиовизуелни дела. Надзорот следи по претходно изречена мерка јавна опомена.

Контролниот надзор на програмата емитувана на 28 јуни 2019 година, покажа дека во целост е постапено по претходно изречената мерка.

Извештајот од надзорот е достапен на линкот:

ТВ Компани 21-M (член 92 ставови 1 и 3 од ЗААВМУ) – 14.08.2019Accessibility

Accessibility