Вонреден програмски надзор врз АЛФА ТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 27.08.2019 – Агенцијата по службена должност, изврши вонреден програмски надзор врз АЛФА ТВ од Скопје, за да констатира дали ги почитува законските одредби од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги кои се однесуваат на „негување и развој на хуманите и моралните вредности на човекот“ и „еднаквост на слободите и правата независно од полот“.

Надзорот покажа дека Алфа ТВ на 26 август 2019 година, во емисијата „Збор по збор“, не ги почитуваше начелата за: „негување и развој на хуманите и моралните вредности на човекот“ и за „еднаквост на слободите и правата независно од полот“.

Извештајот е достапен на следниот линк:

Алфа ТВ – (член 61 став 1 алинеи 1 и 2 од ЗААВМУ) – 27.08.2019Accessibility

Accessibility