Изречена мерка jавна опомена на ТВ Топестрада

image_pdfimage_print

Скопје, 6 септември 2019 – Советот на Агенцијата на 33-та седница одржана на 5 септември 2019 година донесе решение со кое јавно се опоменува ТВ Топестрада од Тетово.

Решението е донесено врз основа на извештај за констатирана промена на сопственичката структура од страна на ТВ Топестрада без претходно да да биде известена Агенцијата и без истата да биде одобрена од страна на Агенцијата.

Мерката јавна опомена е достапна на линкот:

ТВ Топестрада (член 41 став 1 и став 2 од ЗААВМУ) – 05.09.2019

 Accessibility

Accessibility