Редовен програмски надзор врз радијата Метрополис, Антена 5 и Канал 77

image_pdfimage_print

Скопје, 11 септември 2019 година – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен програмски надзор врз националните радијата Метрополис, Антена 5 и Канал 77 за обврските употреба на јазикот во програмите на радиодифузерите и емитување најмалку 18 часа програма на радио.

Со надзорот е опфатена програмата емитувана на 5 август 2019 година, каде не се констатирани прекршувања на одредбите од ЗААВМУ.

Извештаите се достапни на линковите:

РА Метрополис – (член 64 и член 90 од ЗААВМУ) – 11.09.2019

РА Антена 5 – (член 64 и член 90 од ЗААВМУ) – 11.09.2019

РА Канал 77 – (член 64 и член 90 од ЗААВМУ) – 11.09.2019Accessibility

Accessibility