Изречена мерка jавна опомена на ТВ Ирис

image_pdfimage_print

Скопје, 26 септември 2019г. – Советот на Агенцијата на 36-та седница одржана на 24 септември, донесе Решение за изрекување мерка јавна опомена на ТВ Ирис од Штип, поради необјавување податоци за сопственичка структура, уредништво и извори на финансирање во претходната година и недоставување снимка од објавата до Агенцијата.

Изречената мерка може да се погледне на следниот линк:

ТВ Ирис – (член 15 став 3 од Законот за медиуми) – 26.09.2019Accessibility

Accessibility