Извршен контролен програмски надзор врз три телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 4 октомври 2019г. – Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз ТВ 24 Вести, Наша ТВ и ТВ Студио Тера за да утврди дали е постапено по Решенијата за преземање мерка-јавна опомена, претходно упатени од Агенцијата, за различни законски обврски.

Со надзорот е констатирано дека радиодифузерите постапиле согласно законските одредби од ЗААВМУ.

Извештаите се достапени на следните линкови:

ТВ 24 Вести – (член 98 од ЗААВМУ) – 04.10.2019

ТВ 24 Вести – (член 54 од ЗААВМУ) – 04.10.2019

Наша ТВ – (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 04.10.2019

Наша ТВ – (член 54 од ЗААВМУ) – 04.10.2019

Наша ТВ – (член 55 од ЗААВМУ) – 04.10.2019

Наша ТВ – (член 98 од ЗААВМУ) – 04.10.2019

Наша ТВ – (член 100 од ЗААВМУ) – 04.10.2019

ТВ Студио Тера – (член 98 од ЗААВМУ) – 04.10.2019Accessibility

Accessibility