Редовен аминистративен надзор врз 6 радија

image_pdfimage_print

Скопје, 4 октомври 2019г. – За обрските за објава на импресум, информации што треба да се направат достапни до корисниците и идентификација на радиодифузер, Агенцијата изврши редовен административен надзор врз ЕФ-ЕМ 90.3-СПОРТСКО РАДИО, КАПИТОЛ ФМ, РАДИО ХИТ, РА ЗОНА М-1, РА РФМ и УРБАН ФМ РАДИО.

Надзорот покажа прекршувања кај Радио ЗОНА М-1, кое не ги обезбеди информациите што треба да им се направат достапни на корисниците, и кај Радио ХИТ кое покрај тоа што не ги обезбеди информациите што треба да им се направат достапни на корисниците на својата програма, не објави ни податоците за импресум во емисијата „Стенд ап Македонија (Stand up Makedonija).

Извештаите се достапни на следните линкови:

ЕФ-ЕМ 90.3-СПОРТСКО РАДИО – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 03.10.2019

КАПИТОЛ ФМ – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 03.10.2019

РАДИО ХИТ – (прекршување на член 14 од ЗМ) – 03.10.2019

РАДИО ХИТ– (прекршување на член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 03.10.2019

РА ЗОНА М-1 – (прекршување на член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 03.10.2019

РА РФМ – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 03.10.2019

УРБАН ФМ РАДИО – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 03.10.2019Accessibility

Accessibility