Извршен вонреден програмски надзор врз 34 оператори на ЈЕКМ

image_pdfimage_print

Скопје, 7 октомври 2019г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши вонреден програмски надзор врз 34 оператори на јавни електронски комуникациски мрежи, за обврската според која операторот кој реемитува програмски сервиси треба да обезбеди програмскиот пакет задолжително и бесплатно да ги содржи програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис.

Надзорот е извршен на 7 октомври 2019 година, при кој не се констатирани прекршувања на одредбите од ЗААВМУ.

Извештајот е достапен на линкот:

Општ извештај – (член 143 став 5 од ЗААВМУ) – 07.10.2019Accessibility

Accessibility