Редовен административен надзор врз печатените медиуми Порта 3 и Шења

image_pdfimage_print

Скопје, 1.11.2019г. – Агенцијата изврши редовен административен надзор врз Друштвото за издавачка дејност БИРО ПРЕС ДОО Скопје, издавач на „Порта 3“ и Здружението ВИЗИОНИ М Скопје, издавач на „Шења“, со цел да констатира дали истите објавиле импресум, податоци за седиште, печатница, датум на печатење или препечатување и број на печатени примероци, обврска од Законот за медиуми.

Со надзорот е констатирано дека печатениете медиуми постапиле согласно одредбите од Законот за медиуми.

 Извештајот е достапен на следниот линк:

 Порта 3 – Шења (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 31.10.2019Accessibility

Accessibility