Редовен административен надзор врз сите 120 радиодифузери коишто емитуваат ТВ или радио програма

image_pdfimage_print

Скопје, 18.11.2019г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен административен надзор врз сите 120 радиодифузери коишто емитуваат телевизиска или радио програма. Предмет на надзорот е обврската на радиодифузерите, по третиот пат оваа година да објават податоци за сопственичка структура, уредништво и извори на финансирање во претходната година, односно најдоцна до 31 октомври 2019 година.

Надзорот покажа дека оваa законска обврска ја исполниле сите 120 радиодифузери.

Извештајот е достапен на следниот линкAccessibility

Accessibility