Редовен програмски надзор врз операторите Кабел АС КТВ и Скупи Кабле и давателот по барање А1 Македонија

image_pdfimage_print

Скопје, 18.11.2019г. – Врз операторите Кабел АС КТВ од Македонски Брод и Скупи Кабле од Скопје, извршен е редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите кои ги реемитуваат операторите. При надзорот не се констатирани прекршувања.

Редовен надзор е извршен и врз давателот на АВМУ по барање А1 Македонија, за обврските за кинематографски дела, заштита на малолетните лица и промоција на производство и пристап до европски дела.

При надзорот не се констатирани непочитувања на ЗААВМУ.

Извештаите од надзорите може да се преземат на линковите:

А1 Македонија – (член 49, член 50 и член 60 од ЗААВМУ) – 15.11.2019

Кабел АС КТВ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 15.11.2019

Скупи Кабле – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 15.11.2019Accessibility

Accessibility