Контролен административен надзор врз 5 телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 21.11.2019г. –  Агенцијата изврши контролен административен надзор врз ТВ Дибра, Наша ТВ, ТВ Канал 21 – Велес, ТВ Морис и ТВ Нова со цел да утврди дали постапиле по решенијата за преземање меркa јавна опомена, претходно упатени од Агенцијата.

Со надзорот е констатирано дека радиодифузерите постапиле согласно законските одредби.

Извештаите се достапни на линковите:

ТВ Дибра – (член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 21.11.2019

Наша ТВ – (член 14 од Законот за медиуми) – 21.11.2019

ТВ Канал 21 – (член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 21.11.2019

ТВ Морис – (член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 21.11.2019

ТВ Морис – (член 14 од Законот за медиуми) – 21.11.2019

ТВ Нова – (член 14 од Законот за медиуми) – 21.11.2019Accessibility

Accessibility