Мерка јавна опомена за ТВ АЛСАТ-М

image_pdfimage_print

Скопје, 29.11.2019г. – Советот на Агенцијата на 44-та седница одржана на 28 ноември 2019 година, за прекршување на законската одредба емитување на програма од четврта категорија (16+)  во несоодветен временски период од деноноќието на ТВ АЛСАТ-М му изрече мерка јавна опомена.

Изречената мерка јавна опомена може да се преземе на следниот линк:

ТВ АЛСАТ-М – (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 29.11.2019Accessibility

Accessibility