Контролен програмски надзор врз Радио Канал 77

image_pdfimage_print

Скопје, 03.12.2019г. – Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз Радио Канал 77 од Штип за да утврди дали е постапено по решението за преземање меркa јавна опомена претходно упатено од Агенцијата.

Надзорот покажа дека Радио Канал 77 на 7 ноември 2019 година, не емитуваше 25% музика на македонски јазик, во периодот од 6 до 24:00 часот, од вкупно емитуваната музика во анализираното деноноќие.

Извештајот е достапен на следниот линк:

Радио Канал 77 – (прекршување на член 80 ставови 7, 8 и 9 од ЗААВМУ, точка 4 од Насоките за доброволно пријавување на радијата за емитување домашна музика) – 03.12.2019Accessibility

Accessibility