Извршен контролен програмски надзор врз операторот СКРЕМБЛ од Ново Село

image_pdfimage_print

Скопје, 13 декември 2019г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши контролен програмски надзор врз операторот СКРЕМБЛ од Ново Село, за да утврди дали операторот постапил по мерката јавна опомена упатена заради реемитување на програмски сервиси кои не се регистрирани во Агенцијата, согласно член 141 од ЗААВМУ.

Надзорот покажа дека операторот СКРЕМБЛ во целост постапил по решението упатено од Агенцијата.

Извештајот е достапен на линкот:

 СКРЕМБЛ – (член 141 од ЗААВМУ) – 13.12.2019Accessibility

Accessibility