Контролен административен надзор врз Радио Хит ФМ Скопје

image_pdfimage_print

Скопје, 27 декември 2019 година – Агенцијата изврши контролен административен надзор врз регионалното Радио Хит ФМ од Скопје, за да утврди дали е постапено по решението за преземање меркa јавна опомена, упатено поради не исполнување на обврските за импресум.

Со надзорот е констатирано дека радиодифузерот постапил согласно законските одредби.

Извештајот е достапен на следниот линк:

Радио Хит ФМ – (член 14 од Законот за медиуми) – 27.12.2019Accessibility

Accessibility