Преглед на радија кои доброволно пријавија емитување домашна музика во 2020 година

image_pdfimage_print

Скопје, 17 јануари 2020г. – Согласно законскaта можност, радијата коишто на почетокот на календарската година доброволно ќе пријават во Агенцијата, процент на емитување на музика на македонски јазик и етничките заедници, за истиот процент добиваат намалување на висината на надоместокот за лиценца.

Можноста за доброволно пријавување процент на емитување домашна музика ја искористија 18 радиостаници, од кои 1 радио на државно ниво, 5 регионални радија и 12 радија кои емитуваат програма на локално ниво.

Прегледот на радијата кои доброволно пријавија дека во 2020 година ќе емитуваат домашна музика е достапен на следниот линк.

 Accessibility

Accessibility