Изречена мерка јавна опомена на операторот АЛТРА – САТ 2000

image_pdfimage_print

Скопје, 28 јануари 2020г.  – Советот на Агенцијата на 4-та седница одржана на 24 јануари 2020 година, врз основа на констатации од извршен надзор каде е утврдено непочитување на обврската за регистрација на 18 програмските сервиси кои операторот АЛТРА – САТ 2000 од Охрид ги реемитувал за своите корисници, донесе Решение за јавно опоменување и за исклучување на реемитувањето на спорните ТВ канали.

Мерката јавна опомена е достапна на линкот:

 АЛТРА – САТ 2000 – (член 141 од ЗААВМУ) – 27.01.2020Accessibility

Accessibility