Контролен програмски и административен надзор врз 4 национални телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 03 февруари 2020 година – Агенцијата изврши контролен административен надзор врз ТВ Телма, ТВ Алфа и ТВ Компани 21-М и контролен програмски надзор врз ТВ Алсат – М, за да се утврди дали радиодифузерите постапиле по упатените Решенија за преземање меркa јавна опомена за различни законски непочитувања.

При надзорот е констатирано дека радиодифузерите во целост постапиле согласно законските одредби.

 Извештаите од надзорите се достапни на линковите:

ТВ Телма – (член 14 од Законот за медиуми) – 03.02.2020

ТВ Алфа – (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 03.02.2020

ТВ Алсат – М – (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 03.02.2020

ТВ Компани 21-М – (член 98 од ЗААВМУ) – 03.02.2020Accessibility

Accessibility