Контролен програмски надзор врз ТВ Алсат-М

image_pdfimage_print

Скопје, 03 февруари 2020 година – Со цел да се провери дали е постапено по мерката јавна опомена упатена заради неисполнување на обврската за употреба на јазикот во програмите, врз ТВ Алсат-М извршен е контролен програмски надзор.

При надзорот извршен на 21 јануари, констатирано е дека ТВ Алсат-М во целост постапил по решението за изрекување мерка јавна опомена.

 Извештајот е достапен на линкот:

ТВ Алсат-М – (член 64 од ЗААВМУ) – 03.02.2020Accessibility

Accessibility