Редовен програмски и административен надзор врз МРА 1, МРА 2 и МРА 3

image_pdfimage_print

Скопје, 03 февруари 2020 година – Агенцијата изврши редовен програмски и административен надзор врз трите радио програми на Јавниот сервис МРА 1, МРА 2 и МРА 3, за законските обврски за објава на импресум, информации коишто треба да се направат достапни до корисниците, за идентификација на радиодифузер, обврските за емитување аудио комерцијални комуникации, обезбедување квизови или други облици на наградно учествување и емитување игри на среќа.

При надзорот не се констатирани прекршувања.

Извештаите од надзорите може да се преземат на линковите:

МРА 1 – (член 14 од Законот за медиуми, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 03.02.2020

МРА 1 – (членови 53, 54, 98, 99 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 03.02.2020

МРА 2 – (член 14 од Законот за медиуми, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 03.02.2020

МРА 2 – (членови 53, 54, 98, 99 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 03.02.2020

МРА 3 – (член 14 од Законот за медиуми, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 03.02.2020

МРА 3 – (членови 53, 54, 98, 99 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 03.02.2020Accessibility

Accessibility