Редовен програмски надзор врз МРА 1, МРА 2 и МРА 3

image_pdfimage_print

Скопје, 03 февруари 2020 година – Агенцијата изврши редовен програмски надзор врз трите радио програми на Јавниот сервис МРА 1, МРА 2 и МРА 3, за законските обрвски за употреба на јазикот во програмите, емитување најмалку 18 часа програма на радио и обврската за обезбедување на квотата за емитување инструментална, вокална и/или вокално-инструментална музика изворно создадена во РМ.

При надзорот не се констатирани прекршувања на ЗААВМУ.

Извештаите се достапни на следните линкови:

МРА 1 – (член 64, член 90 и член 92 став 4 од ЗААВМУ) – 03.02.2020

МРА 2 – (член 64, член 90 и член 92 став 4 од ЗААВМУ) – 03.02.2020

МРА 3 – (член 64, член 90 и член 92 став 4 од ЗААВМУ) – 03.02.2020Accessibility

Accessibility