Извршен редовен програмски надзор врз операторите КОМБО 2003 и Скупи Кабле

image_pdfimage_print

Скопје, 11 февруари 2020г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен програмски надзор врз кабелските оператори КОМБО 2003 од Куманово и СКУПИ КАБЛЕ од Скопје, за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите кои ги реемитуваат операторите.

При надзорот не се констатирани прекршувања.

Извештаите се достапни на линковите:

КОМБО 2003 –  (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 11.02.2020

СКУПИ КАБЛЕ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 11.02.2020Accessibility

Accessibility