Контролен програмски надзор врз МРТ 1 и TВ КЛАН МАЦЕДОНИА

image_pdfimage_print

Скопје, 10 март 2020г. – Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз Македонска Радиотелевизија (МРТ 1) за обврската за употреба на јазикот во програмите и врз ТВ Клан Мацедониа за правилата при пласирање производи во програмата, да утврди дали постапиле по решенијата за преземање меркa јавна опомена претходно упатени од Агенцијата.

Надзорот покажа дека радиодифузерите во целост постапиле согласно законските одредби.

 Извештаите се достапни на линковите:

МРТ 1 – (член 64 став 1 од ЗААВМУ) – 10.03.2020

ТВ КЛАН МАЦЕДОНИА – (член 55 од ЗААВМУ) – 10.03.2020Accessibility

Accessibility