Вонреден програмски надзор врз ТВ Канал 5 – начела за вршење на дејноста

image_pdfimage_print

Скопје, 30 март 2020 година – По добиена претставка, Агенцијата врз програмата на Канал 5 телевизија, изврши вонреден програмски надзор за почитувањето на начелата за вршење на дејноста.

Претставката се однесува на изданието на емисијата „Само вистина“ емитувано на 26 февруари 2020 година.

При вонредниот надзор не беа констатирани прекршувања на ЗААВМУ.

Извештајот е достапен на линкот:

ТВ Канал 5 – (член 61 од ЗААВМУ) – 30.03.2020

 Accessibility

Accessibility