Редовен програмски надзор врз 5 национални телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 06 јули 2020 година – Редовен програмски надзор за почитувањето на обврските за заштита на малолетната публика, правилата за емитување аудиовизуелни комерцијални комуникации, користење телефонски услуги со додадена вредност и телефонско гласање, правилата за емитување игри на среќа и обврските при обезбедување квизови или други облици на наградно учество е извршен врз Алфа ТВ, ТВ Канал 5, ТВ Сител, ТВ Алсат-М и ТВ Телма.

При надзорот не се констатирани прекршувања кај радиодифузерите.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

ТВ Алфа – (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 06.07.2020

ТВ Канал 5 – (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 06.07.2020

ТВ Сител – (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 06.07.2020

ТВ Алсат – М – (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 06.07.2020

ТВ Телма – (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 06.07.2020Accessibility

Accessibility