Редовен програмски надзор врз давателот на АВМУ по барање А1 МАКЕДОНИЈА

image_pdfimage_print

Скопје, 13 јули 2020г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен програмски надзор врз давателот на аудиовизуелни медиумски услуги по барање А1 МАКЕДОНИЈА од Скопје, за обврските при пренесување на кинематографски дела, правилата за заштита на малолетните лица и промоција на производството и пристапот до европски аудиовизуелни дела.

При извршениот надзор не се констатирани прекршувања на одредбите од ЗААВМУ.

Извештајот е достапен на следниот линк:

 A1 МАКЕДОНИЈА – (член 49, член 50 и член 60 од ЗААВМУ) – 13.07.2020Accessibility

Accessibility