Редовен програмски надзор врз операторите КАБЕЛ-Л-НЕТ, ИНФЕЛ-КТВ, ИНЕЛ ИНТЕРНАЦИОНАЛ и КАБЕЛ-НЕТ

image_pdfimage_print

Скопје, 28 јули 2020г. –  За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз  КАБЕЛ-Л-НЕТ од Струга, ИНФЕЛ-КТВ од Охрид, ИНЕЛ ИНТЕРНАЦИОНАЛ од Кавадарци и КАБЕЛ-НЕТ од Струмица.

При надзорите не се констатирани прекршувања.

Извештаите од извршените надзори се достапни на следните линкови:

 КАБЕЛ-Л-НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 28.07.2020

 ИНФЕЛ-КТВ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 28.07.2020

 ИНЕЛ ИНТЕРНАЦИОНАЛ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 28.07.2020

КАБЕЛ-НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 28.07.2020

Accessibility