Редовен програмски надзор врз операторите ИП СИСТЕМС, КАБЕЛ АС КТВ, КАНАЛ 16 и МУЛТИМЕДИА-НЕТ

image_pdfimage_print

Скопје, 26 август 2020г. –  За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз ИП СИСТЕМС од Куманово, КАБЕЛ АС КТВ од Македонски Брод, КАНАЛ 16 од Ресен и  МУЛТИМЕДИА-НЕТ од Скопје.

При надзорите не се констатирани прекршувања.

Извештаите од извршените надзори се достапни на следните линкови:

ИП СИСТЕМС – (член 64 став 2 и член 141од ЗААВМУ) – 26.08.2020

КАБЕЛ АС КТВ – (член 64 став 2 и член 141од ЗААВМУ) – 26.08.2020

КАНАЛ 16 – (член 64 став 2 и член 141од ЗААВМУ) – 26.08.2020

МУЛТИМЕДИА-НЕТ – (член 64 став 2 и член 141од ЗААВМУ) – 26.08.2020Accessibility

Accessibility