Редовен програмски надзор врз операторите А1 МАКЕДОНИЈА, Македонски Телеком, РОБИ и КАБЕЛ

image_pdfimage_print

Скопје, 27 август 2020г. –  За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз А1 МАКЕДОНИЈА од Скопје, Македонски Телеком од Скопје, РОБИ од Штип и КАБЕЛ Струмица.

При надзорите не се констатирани прекршувања.

Извештаите од извршените надзори се достапни на следните линкови:

А1 МАКЕДОНИЈА – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 27.08.2020

Македонски Телеком – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 27.08.2020

РОБИ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 27.08.2020

КАБЕЛ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 27.08.2020Accessibility

Accessibility