Редовен програмски надзор врз операторите Каблекалл, Пет Нет, Сигнал Нет, Спајдер Нет и Винсат Кабел

image_pdfimage_print

Скопје, 15 септември 2020г. –  За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз операторите Каблекалл, Пет Нет, Сигнал Нет, Спајдер Нет и Винсат Кабел.

При надзорите не се констатирани прекршувања.

Извештаите од извршените надзори се достапни на следните линкови:

Каблекалл – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 15.09.2020

Пет Нет – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 15.09.2020

Сигнал Нет – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 15.09.2020

Спајдер Нет – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 15.09.2020

Винсат Кабел – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 15.09.2020Accessibility

Accessibility