Вонреден програмски надзор врз Македонско радио – Втор програмски сервис МРА2

image_pdfimage_print

Скопје 23 септември 2020 – По добиена претставка, спроведен е вонреден програмски надзор врз Македонско радио – Втор програмски сервис МРА2, поточно врз извадок од постаро издание на утринската емисија „Тик Так и Зорка“ кое е репризно емитувано на 4 август 2020 година.

При надзорот не се констатирани прекршувања на начелата за вршење на дејноста од членот 61 од ЗААВМУ.

Извештајот од надзорот е достапен на линкот:

МРА2 (член 61 од ЗААВМУ) – 23.09.2020Accessibility

Accessibility