Редовен административен надзор врз 9 издавачи на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 13 октомври 2020 – Врз издавачите на печатени медиуми Репро принт Скопје (издание бр.25050 на Нова Македонија), Слободен печат Скопје (издание бр.2077 на Слободен печат), Вечер прес Скопје (издание бр. 17442 на Вечер), Коха Продукцион Скопје (издание бр.4070 на Коха), Медиа Плус Фокус Скопје (издание бр.1305 на Фокус), Еуро-Мак Компани Скопје (издание бр.266 на Економија и бизнис), Биро Прес Скопје (издание бр.296 на Порта 3), Кликер Маркетинг Скопје (издание бр.79 на In Store) и Зенит Прес Плус Прилеп (издание бр.618 на Зенит), извршен е редовен административен надзор за обврската за објава на импресум.

Надзорот покажа дека обврската од Законот за медиуми е исполнета кај сите печатени медиуми.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на линкот:

Општ извештај (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 13.10.2020Accessibility

Accessibility