Редовен административен надзор врз радијата Јон, Метрополис, Антена 5 и Канал 77

image_pdfimage_print

Скопје, 15 октомври 2020 година – За законските обврски коишто се однесуваат на објава на импресум, информации коишто треба да се направат достапни на корисниците и за објава на идентификација на радиодифузерот, редовен административен надзор е извршен врз РА Јон од Струга, РА Метрополис од Скопје, РА Антена 5 од Скопје и РА Канал 77 од Штип.

При надзорот беше утврдено дека радио Јон од Струга на 3 октомври 2020 година, во дел од емитуваните програми на ги објави податоците што е должен да ги емитува на соодветното место за секоја содржина од програмскиот сервис.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

РА Јон – (член 14, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 14.10.2020

РА Метрополис – (член 14, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 14.10.2020

РА Антена 5 – (член 14, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 14.10.2020

РА Канал 77 – (член 14, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 14.10.2020Accessibility

Accessibility