Редовен програмски надзор врз операторот ТОТАЛ ТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 19 октомври 2020г. – За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата, титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите и во програмскиот пакет задолжително и бесплатно да ги содржи програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, извршен е редовен програмски надзор врз операторот ТОТАЛ ТВ од Скопје.

Со надзорот е констатирано дека операторот го реемитува програмскиот сервис „ТВ 24 Вести“, кој не е опфатен со потврдата за регистрација на програмски сервиси издадена од Агенцијата, и во својот програмски пакет ги нема обезбедено програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис „МРТ 2“, „МРТ 3“, „МРТ4“ и „МРТ 5“.

Извештаите од извршените надзори се достапни на следните линкови:

ТОТАЛ ТВ – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 19.10.2020

ТОТАЛ ТВ – (член 143 став 5 од ЗААВМУ) – 19.10.2020Accessibility

Accessibility