Редовен административен надзор врз 7 издавачи на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 26 октомври 2020 – Врз 7 издавачи на печатени медиуми извршен е редовен административен надзор за обврските за објава на импресум.

Надзорот ги опфати издавачите Медија Прес ВМ Битола (Битолски весник издание бр. 2888/9 ), АМПТЕАМ Скопје(М Магазин/Авто плус издание бр.302), Јени Балкан Скопје (Бахче издание бр.22 и Јени балкан Хафталик Бултен Скопје бр. 137), АТВ Медиа Скопје (Лајм издание бр.4075), Колор Медиа Плус Скопје (Убавина и здравје бр.143,  Добра храна бр.12, Руски доктор бр.49), Визиони М Скопје (Шења издание бр.114) и Мармакс Степ Скопје (Скопско ехо издание бр.160)

Надзорот покажа дека обврската од Законот за медиуми е исполнета кај сите печатени медиуми.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на линкот:

Општ извештај (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 26.10.2020Accessibility

Accessibility