Редовен административен надзор врз печатените медиуми Штипски глас, Зелена берза и Лице в лице

image_pdfimage_print

Скопје, 29.10.2020г. – Врз издавачите на печатени медиуми Медиум Боја 43 (издавач на „Штипски глас“), Зелена Берза (издавач на „Зелена берза“) и Паблик (издавач на „Лице в лице“) извршен е редовен административен надзор за обврските за објава на импресум.


Надзорот покажа дека обврската од Законот за медиуми е исполнета кај сите печатени медиуми.

Извештаjот од извршениот надзор е достапен на линкот:

Општ извештај – (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 29.10.2020Accessibility

Accessibility