Усвоено Упатство за платеното политичко рекламирање за Предвремените локални избори 2020

image_pdfimage_print

Скопје, 17 ноември 2020 –  На денешната 41-ва седница за 2020 година, Советот на Агенцијата го усвои Упатството за платеното политичко рекламирање за Предвремените локални избори 2020.

Во него се прецизирани правилата за дозволеното времетраење на платеното политичко рекламирање на еден реален час емитувана програма, за радиодифузерите коишто ќе ги следат Предвремените избори за градоначалник на Општина Пласница и Општина Штип.Accessibility

Accessibility