Извештај од надзор над изборното медиумско претставување на ТВ Ирис

image_pdfimage_print

Скопје, 21.12.2020 – При мониторонгот над изборното медиумско претставување на програмата на регионалната телевизија ИРИС од Штип, емитувана во периодот од 21 ноември до 10 декември 2020 година, Агенцијата констатираше дека ТВ Ирис го прекрши членот 75 став 1, а во врска со член 75-а став 1 точка в од Изборниот законик, односно не обезбеди избалансирано покривање на изборниот процес во дневноинформативните емисии во согласност со принципот на еднаквост за сите кандидати за градоначалници.

Извештајот од надзорот над изборното медиумско претставување на ТВ Ирис е достапен на линкот.Accessibility

Accessibility